Temperatury w Transporcie Chłodniczym – jakie stosujemy?

W ramach naszej usługi stosujemy europejskie standardy przewożenia żywności, leków czy mrożonek. Oczywiście jeśli dany klient przed wykonaniem transportu powiadomi nas o jego szczególnej konkretnej temperaturze które jego interesuje to możemy oczywiście ją zmienić.

Natomiast poniżej przedstawiamy przykładowe produkty które przewozimy oraz ich konkretne temperatury w jakich rekomendujemy transport:

Do 18°C – Kiełbasy suche

15°C – Arbuzy

14°C – Banany

Do 10°C – Smalec

4°C do 10°C – Margaryny

2°C do 8°C – Wędliny inne niż suche

5°C do 7° – Mandarynki, papryka

4°C do 6°C – Świeże owoce i warzywa

4°C do 6°C – Cytryny, pomarańcze

2°C do 6°C – Produkty Mleczne

2°C do 3°C – Truskawki

2°C do 4°C – Mięso zwierząt rzeźnych, dróg, wyroby garmażeryjne

2°C do 3°C – Sałata

1°C do 2°C – Jabłka, winogrono

2°C – Świeże ryby pod lodem i owoce morza

2°C – Brokuły

1°C do 2°C – Kiwi

0°C do 2°C – Mięso mielone i wyroby z mięsa mielonego

– 14°C – Tłuszcze spożywcze mrożone

– 15°C – Mrożonki

– 18°C – Mięso mrożone

– 18°C – Głęboko mrożone owoce i warzywa

– 20°C – Lód w blokach

– 25°C – Lody