W ramach naszej usługi stosujemy europejskie standardy przewożenia żywności, leków czy mrożonek. Oczywiście jeśli dany klient przed wykonaniem transportu powiadomi nas o jego szczególnej konkretnej temperaturze które jego interesuje to możemy oczywiście ją zmienić.
Natomiast poniżej przedstawiamy przykładowe produkty które przewozimy oraz ich konkretne temperatury w jakich rekomendujemy transport:
Do 18°C – Kiełbasy suche
15°C – Arbuzy
14°C – Banany
Do 10°C – Smalec
4°C do 10°C – Margaryny
2°C do 8°C – Wędliny inne niż suche
5°C do 7° – Mandarynki, papryka
4°C do 6°C – Świeże owoce i warzywa
4°C do 6°C – Cytryny, pomarańcze
2°C do 6°C – Produkty Mleczne
2°C do 3°C – Truskawki
2°C do 4°C – Mięso zwierząt rzeźnych, dróg, wyroby garmażeryjne
2°C do 3°C – Sałata
1°C do 2°C – Jabłka, winogrono
2°C – Świeże ryby pod lodem i owoce morza
2°C – Brokuły
1°C do 2°C – Kiwi
0°C do 2°C – Mięso mielone i wyroby z mięsa mielonego
– 14°C – Tłuszcze spożywcze mrożone
– 15°C – Mrożonki
– 18°C – Mięso mrożone
– 18°C – Głęboko mrożone owoce i warzywa
– 20°C – Lód w blokach
– 25°C – Lody