Chłodnie odgrywają najważniejszą rolę przy transporcie żywności, leków oraz produktów które muszą być koniecznie świeże. Nasze temperatury w chłodniach podczas transportu regulujemy według międzynarodowej umowy ATP podpisanej przez Polskę. Są to zasady które dla poszczególnych produktów na przykład nabiału (serów, mleka, masła) mają posiadać do +6℃, ryb obłożonych lodem do +2℃ czy produktów mrożonych gdzie temperatura musi być poniżej -5℃. Oczywiście na życzenie klienta Nasza firma bez problemowo może taką temperaturę zmniejszyć lub zwiększyć podczas newralgicznych momentów jak na przykład wyładowanie towaru z chłodni gdzie przed rozładowanie temperaturę zmniejszamy tak by produkty podczas rozładunku miały zapas temperatury większy niż deklarowany. Takimi sposobami dbając o produkty naszych klientów wyróżniamy się z pośród innych firm transportowych.
Co przewozimy po Polsce naszymi chłodniami?
- Żywność pochodzenia zwierzęcego oraz roślinnego,
- Rzeczy mrożone lub potrzebujące bardzo niskiej temperatury,
- Produkty cukiernicze (torty, ciasta, gotowe masy),
- Produkty farmaceutyczne (leki wymagające niskiej temperatury),
- Wyroby i półprodukty mięsne,
- Środki rolnicze,
- Rośliny i grzyby,
- Kosmetyki,
- Ryby,
- Owoce morza,
- Ładunki niebezpieczne,
- Napoje,
- Lody.