Jakie produkty przewozimy za pomocą transportu chłodniczego?

Chłodnie odgrywają najważniejszą rolę przy transporcie żywności, leków oraz produktów które muszą być koniecznie świeże. Nasze temperatury w chłodniach podczas transportu regulujemy według międzynarodowej umowy ATP podpisanej przez Polskę. Są to zasady które dla poszczególnych produktów na przykład nabiału (serów, mleka, masła) mają posiadać do +6℃, ryb obłożonych lodem do +2℃ czy produktów mrożonych gdzie temperatura musi być poniżej -5℃. Oczywiście na życzenie klienta Nasza firma bez problemowo może taką temperaturę zmniejszyć lub zwiększyć podczas newralgicznych momentów jak na przykład wyładowanie towaru z chłodni gdzie przed rozładowanie temperaturę zmniejszamy tak by produkty podczas rozładunku miały zapas temperatury większy niż deklarowany. Takimi sposobami dbając o produkty naszych klientów wyróżniamy się z pośród innych firm transportowych.

Co przewozimy po Polsce naszymi chłodniami?

  • Żywność pochodzenia zwierzęcego oraz roślinnego,
  • Rzeczy mrożone lub potrzebujące bardzo niskiej temperatury,
  • Produkty cukiernicze (torty, ciasta, gotowe masy),
  • Produkty farmaceutyczne (leki wymagające niskiej temperatury),
  • Wyroby i półprodukty mięsne,
  • Środki rolnicze,
  • Rośliny i grzyby,
  • Kosmetyki,
  • Ryby,
  • Owoce morza,
  • Ładunki niebezpieczne,
  • Napoje,
  • Lody.